Vintage Knitting Meetup in Dordrecht op 3 februari!

**Gelukkig nieuwjaar ?? en hoera! De Breistaat is nu een jaar oud! We vieren onze verjaardag graag samen met jullie met een vintage knitting meetup, check de details hier! **

 

De Breistaat vintage knitting meetup 3 februari 2017
Britse showgirls breien voor soldaten in de Tweede Wereldoorlog, via Life Magazine. Bron foto.

 

We kondigden het al aan in onze blogpost over Van het Naadje en de Kous; zaterdag 3 februari 2018 houden we een vintage knitting meetup in samenwerking met het Onderwijsmuseum in Dordrecht! We hopen dat jullie allemaal aan willen schuiven, maar wat kun je allemaal precies verwachten?

 

Waar?

 

De Breistaat vintage knitting meetup 3 februari 2017 Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht De Holland Ronald van den Heerik
Foto Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht, Gebouw ‘De Holland’ van architect Sybold van Ravesteyn uit 1939, foto Ronald van den Heerik.

 

Een prachtige locatie, bij de tentoonstelling Van het Naadje en de Kous bij het Nationaal Onderwijsmuseum, Burgemeester de Raadtsingel 97 in Dordrecht.

Wanneer?

Nog maar 4 weekjes! Op 3 februari 2018 van 13.00 tot 17.0 uur.

Wie?

Foto door Wen Versteeg op locatie Das Kabinett.

Nou, eh, wij dus! Your pals Hilde en Lieke van De Breistaat!

En we nemen patronen mee:

Foto door Wen Versteeg op locatie Das Kabinett.

En eerdere vintage projecten:

Foto door Wen Versteeg op locatie Das Kabinett.

Oh, voor wie? Voor mensen die van vintage breien houden, natuurlijk, maar niet alleen maar! Voor mensen die van vintage houden maar (nog) niet breien; mensen die breien en geïnteresseerd zijn in Nederlandse breigeschiedenis, of mensen die gewoon het museum met 50% korting willen bezoeken voor onder andere de tentoonstelling over handwerkonderwijs in Nederland ?

 

Wat?

 

Beneden bij de catwalk kun je aanschuiven om mee te breien of te haken! Er zal doorlopend uitleg zijn van zowel De Breistaat als de tentoonstelling Van het Naadje en de Kous. Wij hebben een selectie van onze Nederlandse vintage patronen uit de periode jaren 20 t/m begin jaren 60 bij, die je hier, op Instagram en Facebook al eerder voorbij hebt zien komen en waar je eventueel kopieën van kunt krijgen. We kunnen technieken uitleggen en laten zien aan de hand van projecten die we eerder hebben gebreid. Op de catwalk van de tentoonstelling kun je je eigen projecten showen – we nodigen mensen van harte uit om in passende stijl te komen!

 

Als je bij de balie aangeeft dat je voor de vintage knitting meetup komt, krijg je 50% korting op de toegangsprijs en bij afloop een goodiebag! Met de museumjaarkaart of Rotterdampas kun je sowieso gratis binnen.

 

De Breistaat vintage knitting meetup 3 februari 2017
Hollywood breikransje met Gale Sundergaard en Myrna Loy.

 

Het lijkt ons super om jullie te ontmoeten en samen een vintage Stitch ’n Bitch te houden! Zijn er patronen het afgelopen jaar voorbij gekomen op De Breistaat die jullie graag eens in het echt zouden zien?

 

 

  5 reacties op “Vintage Knitting Meetup in Dordrecht op 3 februari!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door ExactMetrics